FILMS

LA BELLE AMÉRICAINE 
JAAR
1961
REGISSEUR
Robert Dhéry, Pierre Tchernia
ROL VAN LOUIS DE FUNÈS
De broers Viralot, de personeelschef en de commissaris 
FILMMUZIEK
Gérard Calvi
ANDERE CAST
Robert Dhéry Marcel Perrignon
Colette Brosset  Paulette Perrignon 
Jacques Legras Riri, de cafébaas
Christian Marin Pierrot
Bernard Lavalette De Minister van handelszaken 

DE FILM 
Mevr. Lucanzas verkoopt de Amerikaanse luxecabrio, "une Belle Américaine", van haar overleden man aan een bescheiden arbeider, namelijk Marcel Perrignon. (Robert Dhéry)  Haar man had namelijk de opbrengst van de verkoop van deze wagen als erfenis nagelaten voor zijn "trouwe" secretaresse, die blijkbaar meer dan alleen maar administratief werk verrichtte. Om zich te wreken verkoopt mevr. Lucanzas deze wagen aan een veel te lage prijs aan de goedgelovige Marcel. 

Als Marcel met deze chique slee aankomt op zijn werk, kunnen de personeelschef (Louis de Funès) en de directeur van de fabriek dat niet aanvaarden. Marcel krijgt zijn ontslag (ze vinden hiervoor een voorwendsel) en moet op zoek naar een ander inkomen. Hij geraakt hierbij van het ene avontuur in het andere. 

We ontmoeten Louis de Funès later in de film nog eens als de personeelschef, maar ook als politiecommissaris die de broer van de personeelschef blijkt te zijn. 

Een leuke onderhoudende film, een goed in elkaar gestoken scenario met leuke wendingen, en met een uitgebreide cast, maar helaas niet met de Funès in grote rol. Het is wachten tot "Le Petit Baigneur" alvorens Dhéry hem de glansrijke hoofdrol geeft. 

MEDIA

[TERUG NAAR HET OVERZICHT VAN ALLE FILMS]