FILMS

FANTÔMAS 
"Quoi qu'il en soit, tu peux trembler, Fantômas. Tu peux bien avoir cent visages, tu n'auras jamais qu'une seule tête. Ne la relève pas trop haut, elle finira par tomber, car elle me reviendra, Fantômas. Et rira bien qui rira le dernier."
JAAR
1964
REGISSEUR
André Hunebelle
ROL VAN LOUIS DE FUNÈS
Commissaire Juve
FILMMUZIEK
Michel Magne
ANDERE CAST
Jean Marais Fantômas / Fandor
Mylène Demongeot Hélène
Jacques Dynam Inspecteur Bertrand
Robert Dalban Hoofdredacteur krant "Le Point du Jour"

DE FILM 
Commissaire Juve (de Funès) maakt samen met zijn inspecteur Bertrand (Dynam) jacht op Fantômas, die de ene grote misdaad na de andere pleegt en als hoofddoel heeft "heer en meester van de Wereld" te worden. Fantômas vindt een unieke techniek uit om maskers te maken, waardoor hij misdaden kan plegen in de hoedanigheid van iemand anders. Zo neemt hij eens het gezicht aan van Fandor (Marais), een journalist van "Le Point du Jour" die samen mijn zijn lief en tevens fotografe Hélène (Demongeot) nieuwsberichten, al dan niet waarheidsgetrouw, publiceert over Fantômas.  Maar ook met het gezicht van Juve worden misdaden gepleegd waardoor de verwarring op het commissariaat compleet is...

Als commissaris kan de Funès zich natuurlijk helemaal uitleven. En als dan blijkt dat hij Fantômas zou zijn (omdat Fantômas zelf het masker met zijn gezicht draagt) valt hij ineen als een pudding. 

Deze film had als eerste bedoeling een actiefilm te zijn met Jean Marais, maar is de geschiedenis ingegaan als een komedie met Louis de Funès. De film wordt ook prachtig aangevuld met muziek van Michel Magne.  

MEDIA
  • TRAILER
  • FRAGMENT 1: Juve ondervraagt Fandor
  • FRAGMENT 2: deze is wereldberoemd. De scène waarin Septime het recept uitlegt van "soufflé de pomme de terre" aan een Duitse inspecteur. Geleidelijk aan "verandert" hij in Hitler. Bemerk ook hoe hij in het begin uitlegt "fur wieviel personen" het recept is. De reactie van Bernard Blier is om je vingers af te likken! (Blier is hier de perfecte medespeler voor de Funès, we zien hem later nog eens in een gelijkaardige rol in de film "Jo")
  • FRAGMENT 3: alweer de Funès op zijn best! Eerst: "Je m'en fous du chef!", en in een handomdraai plaatst hij zich meters onder hem.
  • EXTRA: tof om te zien dat mensen op allerlei manieren fan zijn van de film. In dit fragment hoor en zie je iemand stukjes uit de soundtrack spelen, bewerkt voor piano. ("scène du ballet" en "Hymne du Président Novalès")

[TERUG NAAR HET OVERZICHT VAN ALLE FILMS]