FILMS

FANTÔMAS SE DÉCHAINE 
"De quoi auriez-vous l’air si Fantômas était arrêté par un zéro-zéro-quelconque? De qoui auriez-vous l'air? Ben moi, je vais vous le dire! Vous auriez l'air de Jean Foutre! De Jean Foutre! Voilà de quoi vous auriez l'air!"
JAAR
1965
REGISSEUR
André Hunebelle
ROL VAN LOUIS DE FUNÈS
Commissaire Juve
FILMMUZIEK
Michel Magne
ANDERE CAST
Jean Marais Fantômas / Fandor / Professeur Lefèvre
Mylène Demongeot Hélène
Jacques Dynam Inspecteur Bertrand
Olivier de Funès  Michou
Robert Dalban Hoofdredacteur krant "Le Point du Jour"

DE FILM 
Bij het begin van deze tweede film in een reeks van 3 rond Fantômas wordt Commissaire Juve (de Funès) door de minister gehuldigd voor bewezen diensten. Dankzij hem is er al sinds een jaar geen sprake meer van Fantômas. Tot op zekere dag professeur Marchand ontvoerd wordt. Samen met zijn collega professeur Lefèvre zijn ze een toestel aan het uitvinden om mensen van op afstand te hypnotiseren. Zo'n toestel in handen van Fanômas zou van hem inderdaad "heer en meester van de wereld" kunnen maken...

In deze film komt de Funès nog beter tot zijn recht dan in de eerste. Er zitten veel scènes in die hij subliem weet te spelen. Zo kan hij als geen ander bij het begin van de film zijn ontroering uiten als hij van de minister zijn decoratie krijgt. Wat later zit hij weer voor die minister die hem uitmaakt voor niksnut, met opnieuw fenomenaal acteerwerk van de Funès. Om dan nog te zwijgen van de scène waarin hij zijn politie-collega's uitlegt wat gadgets zijn. Meesterlijk!  

MEDIA
  • TRAILER
  • FRAGMENT 1: Juve legt uit wat gadgets zijn.
  • FRAGMENT 2: montage van enkele scènes. (naar mijn mening een beetje chaotisch)
  • EXTRA: om maar te bewijzen dat de muziek van Michel Magne heerlijk is! 

[TERUG NAAR HET OVERZICHT VAN ALLE FILMS]