FILMS

LE GENDARME DE SAINT-TROPEZ 
"Vous savez que le gendarme est à la Nation ce que le chien de berger est au troupeau. Il faut souvent aboyer, parfois mordre, mais toujours se faire craindre."
JAAR
1964
REGISSEUR
Jean Girault
ROL VAN LOUIS DE FUNÈS
Maréchal des logis-chef Ludovic Cruchot
FILMMUZIEK
Raymond Lefèvre
ANDERE CAST
Michel Galabru Adjudant Jérôme Gerber
Geneviève Grad Nicole Cruchot
Jean Lefebvre Fougasse
Christian Marin Merlot
Guy Grosso Tricard
Michel Modo Berlicot
Claude Piéplu Boisselier
Jean Droze Lucas, le matelot
France Rumilly Soeur Clotilde

DE FILM 
Ludovic Cruchot is gendarme in een klein Frans dorpje en wordt tot chef gepromoveerd in Saint-Tropez. Zijn dochter Nicole wil indrukken maken op haar nieuwe vriendjes en doet zich voor als de dochter van een rijke miljonair die in Saint-Tropez een jacht heeft. Ongewild komen Cruchot en Nicole hierdoor in de moeilijkheden. 

Dit is de eerste film in een reeks van 6 films.  De Gendarme-reeks gaven aan de beroemdheid van de Funès een enorme boost. Het personage van Gendarme de St-Tropez werd met hem vereenzelfdigd. Zoals we Harisson Ford kennen als Indiana Jones. 

Het is dan ook een rol die op zijn lijf geschreven staat: ergens in het midden van de hiërarchie staan. Als chef van de 4 plaatselijke gendarmes is hij streng en hard. Maar tegenover zijn adjudant (Galabru) is hij een lammetje.  

MEDIA
Foto: genomen tijdens mijn bezoek aan Saint-Tropez in juli 2008. De gendarmerie wordt niet meer gebruikt, maar blijft er wel als monument staan. Dagelijks gaan  er tientallen fans foto's nemen, zoals de fan op de foto. :-)

[TERUG NAAR HET OVERZICHT VAN ALLE FILMS]