FILMS

LE GENDARME SE MARIE 
"Ecoutez-moi bien! Si un jour, après avoir beaucoup travaillé, vous parvenez comme moi à un poste de tres haute responsabilité, suivez mon exemple, sachez rester simple, modeste!"
JAAR
1968
REGISSEUR
Jean Girault
ROL VAN LOUIS DE FUNÈS
Maréchal des logis-chef Ludovic Cruchot
FILMMUZIEK
Raymond Lefèvre & Paul Mauriat
ANDERE CAST
Claude Gensac Josépha Cruchot 
Michel Galabru Adjudant Jérôme Gerber
Geneviève Grad Nicole Cruchot
Jean Lefebvre Fougasse
Christian Marin Merlot
Guy Grosso Tricard
Michel Modo Berlicot
France Rumilly Soeur Clotilde

DE FILM 
Het is 1 juli. Adjudant Gerber geeft zijn gendarmerie de opdracht om streng op te treden tegenover de toeristen. Tijdens deze opdracht in burger wordt Cruchot bijna omver geblazen door een snelle bolide bestuurd door een chauffeur die alle verkeersregels aan haar laars lapt. De chauffeur is Josépha, weduwe van een overleden kolonel uit de gendarmerie. Cruchot wordt op slag verliefd. Om zijn eigen leeftijd wat te onderdrukken liegt hij over de leeftijd van zijn dochter Nicole. 
Naast de verliefdheidsperikelen van onze gendarme is er ook een tweede plot in deze film waarbij Cruchot en Gerber examens afleggen voor de post van adjudant-chef in de gendarmerie van Saint-Tropez. Als Cruchot blijkt te slagen en Gerber niet, is het kot te klein voor het ego van Cruchot. 

Uiteraard is dat tweede plot ideaal voor Louis de Funès, die zich als adjudant-chef goed laat gaan. Maar ook de verhoudingen tot Josépha in de fase van zijn verliefdheid zijn uniek! Enkele topscènes vind je terug hierna bij "Media". 

MEDIA
  • TRAILER
  • FRAGMENT 1: Cruchot en Gerber leggen hun examen af. De mimieken van de Funès zijn fortuinen waard! 
  • FRAGMENT 2: Montage van enkele top-scènes, met op het einde de mega scène waarbij Gerber vraagt om 's avonds "un petit jeu de boules" te spelen, en waarop Cruchot zonder woorden duidelijk maakt waarom het niet past. 

[TERUG NAAR HET OVERZICHT VAN ALLE FILMS]