FILMS

HIBERNATUS 
"Les gens deviennent fous!"
JAAR
1969
REGISSEUR
Édouard Molinaro
ROL VAN LOUIS DE FUNÈS
Hubert de Tartas
FILMMUZIEK
Georges Delerue
ANDERE CAST
Claude Gensac Edmée Fournier
Michel Lonsdale Professeur Édouard Loriebat
Bernard Alane Paul Fournier
Paul Préboist Charles
Olivier  de Funès Didier de Tartas
Claude Piéplu Secrétaire général

DE FILM 
In 1969 wordt het bevroren lichaam van Paul Fournier ergens aan de Noordpool ontdekt, waar hij tijdens een wetenschappelijke expeditie in 1905 was verdwenen. Perfect geconserveerd in het ijs wordt hij onder toezicht van professor Loriebat (Michel Lonsdale) en een psycholoog weer tot leven gebracht. De bedoeling is dat zijn nakomelingen voor hem zorgen. Dat zijn onder andere  zijn kleindochter Edmée (Claude Gensac) en haar echtgenoot Hubert de Tartas (Louis de Funès), een welstellend zaakvoerder. Om hem te besparen van een culturele schok wordt het prachtige huis en de omgeving omgetoverd naar het begin van de 20e eeuw…

Er zijn vele momenten in de film waar de Funès zich van zijn sterkste kant laat zien. Maar de kers op de taart is het laatste deel waarin hij in één klap alles vertelt wat de "ontdooide man" gemist heeft in bijna 70 jaar tijd. Niemand kan beter dan de Funès samenvatten in wat voor gekke tijden we nu leven. En "nu" dat was dan nog maar 1969. Laat staan dat hij de scène opnieuw zou moeten spelen met alles wat er nadien nog bijgekomen is. (zie fragment 1 hieronder)

MEDIA
  • TRAILER
  • FRAGMENT 1: "Les gens deviennent fous!"  Louis de Funès vat de zotte laatste jaren samen zoals niemand anders het kan! 
  • FRAGMENT 2: Paul Préboist, een pracht van een acteur, zien we vaak meespelen in de films van Louis de Funès. Hierbij een mooie montage uit de film "Hibernatus". 
  • FRAGMENT 3: "Je n'ai pas dodeliné!" Scène met acteur Michel Lonsdale en zijn trouwe "echtgenote op het doek" Claude Gensac. 

[TERUG NAAR HET OVERZICHT VAN ALLE FILMS]