FILMS

L'HOMME ORCHESTRE 
"Pidipidipa!"
JAAR
1970
REGISSEUR
Serge Korber
ROL VAN LOUIS DE FUNÈS
Mr. Édouard alias Evan Evans
FILMMUZIEK
François de Roubaix
ANDERE CAST
Olivier  de Funès Philippe Evans
Paul Préboist de hotelmanager
Franco Fabrizi Franco Buzzini
Marco Tulli de commissaris
Ibrahim Seck de zwarte buschauffeur
Franco Volpi de markies

DE FILM 
Evan Evans (Louis de Funès) is een befaamd choreograaf en zaakvoerder van een dansschool die enkel uit jonge dames bestaat. Ze worden op een streng regime geplaatst en elk contact met mannen wordt hen ten strengste verboden. Zo moet Evan Evans onder andere een idylle in de kiem smoren en betrekt hierbij zijn nietsvermoedende neef Philippe (Olivier de Funès) in het complot. Wanneer ze voor hun tournee in Rome optreden, blijkt zijn neef ook vader te zijn van een baby die hij een tijdje eerder in Rome zou achtergelaten hebben…

Dat Louis de Funès van dansen houdt, merk je in heel veel films. Maar op dat vlak steekt L'Homme Orchestre er met kop en schouders boven uit. Zijn geweldig gevoel voor ritme uit zich niet alleen in humoristische scènes, maar ook in de dansscènes. Wat mij betreft is de soundtrack van deze film geniaal.  De voor mij onbekende de Roubaix schreef onvergetelijke stukken dansmuziek, zoals het aanstekelijke "pidipidipa". 

Hoewel het niet de film is waarin de Funès zich van zijn sterktste kant laat zien, zijn er toch een paar typische de-Funès-momenten zoals bij het begin van de film, waar hij niet kan verdragen dat andere automobilisten sneller rijden dan hijzelf in "zijn" straat. Maar ook het ongeval met de autocar (zie fragment 2) vind ik schitterend, vooral ook omwille van het acteerwerk van Ibrahim Seck, de zwart buschauffeur, die we eerder al zagen als de butler in Le Tatoué.  

MEDIA
  • TRAILER
  • FRAGMENT 1: Louis de Funès en Paul Préboist samen in één scène, dat is altijd magie.
  • FRAGMENT 2: de aanrijding met de autocar. "Mais non! Il n'y a rien!"
  • FRAGMENT 3: jah... "Pidipidipa" mocht niet ontbreken...

[TERUG NAAR HET OVERZICHT VAN ALLE FILMS]