FILMS

LE MOUTON A CINQ PATTES 
"Monsieur Saint-Forget, voulez-vous entrer un instant, je vous prie? Je voudrais vous faire une petite proposition."
JAAR
1954
REGISSEUR
Henri Verneuil
ROL VAN LOUIS DE FUNÈS
Pilate
FILMMUZIEK
Georges Van Parys
ANDERE CAST
Fernandel Édouard Saint-Forget (vader) 
Alain, Bernard, Charles, Désiré en Etienne (vijfling)
Noël Roquevert Roland Brissard
Denise Grey Mme Durand-Perrin, la mère

DE FILM 
Om het lokale toerisme nieuw leven in te blazen, besluit het kleine stadje Trézignan om een groot feest te organiseren ter ere van de veertigste verjaardag van een vijfling die er geboren werd. Dat is spijtig genoeg tegen de zin van hun vader Édouard Saint-Forget (Fernandel) die al jaren alle contact met zijn zonen verloren is. Hun dooppeter dokter Bollène krijgt de opdracht om de 5 zonen te vinden om hen te overtuigen naar het feest te komen. Geen eenvoudige klus, want alle zonen hebben zo hun eigen karakter en leiden elk op hun manier een bijzonder leven: Alain is manager van een schoonheidssalon en is daardoor rijk en ijdel; Bernard is redacteur bij een krant; Charles is pastoor; Désiré is ruitenwasser en Etienne is schipper.
Désiré (Fernandel) poetst wekelijks de ramen van begrafenisondernemer Pilate (Louis de Funès). Op een dag doet Pilate hem een bijzonder voorstel...

Bijzonder in deze film is dat Fernandel 6 rollen speelt: de vader en de 5 zonen. Knap werk van het maquillage-team. Je kan de film indelen in 7 stukken: het begin en het einde met tussenin de 5 sub-verhalen rond het leven van elke zoon en de zoektocht van de peter naar elk van die 5 zonen. Het is enkel in de verhaallijn van Désiré waarin Louis de Funès een belangrijke rol speelt. We zitten hier ook nog maar aan het begin van zijn carrière als acteur, waarbij hij vooral kleine rolletjes krijgt. Het is wachten tot begin jaren '60 vooraleer hij volledig kan doorbreken.

MEDIA
  • FRAGMENT: het duo Louis de Funès - Fernandel

[TERUG NAAR HET OVERZICHT VAN ALLE FILMS]