FILMS

POUIC-POUIC 
"Ce cher Antoine. (...) Facile à manœuvrer, assez riche pour faire oublier qu'il est idiot et amoureux fou de Patricia! Un vrai régal!"
JAAR
1963
REGISSEUR
Jean Girault
ROL VAN LOUIS DE FUNÈS
Léonard Monestier
FILMMUZIEK
Jean-Michel Defaye
ANDERE CAST
Jacqueline Maillan Cynthia Monestier
Guy Tréjan Antoine Brevin
Mireille Darc Patricia Monestier
Philippe Nicaud Simon Guilbaud
Christian Marin Charles
Roger Dumas Paul
Maria-Rosa Rodriguez Palma Diamantino

DE FILM 
Terwijl Léonard Monestier (de Funès) zaken doet op de beurs van Parijs, koopt zijn echtgenote Cynthia (Maillan) een concessie van een stuk grond in Venezuela waaronder miljoenen hectoliters petroleum zouden zitten. De persoon aan wie ze dat koopt laat vermoeden dat het waardeloos is. Monestier moet nu een naïveling vinden die het van hem wil overkopen. Aangezien de welstellende vrijgezel Antoine Brevin (Tréjan) al enkele weken aast op zijn dochter Patricia probeert Monestier langs deze weg een deal te sluiten. Wat hij niet wist is dat zijn dochter ondertussen een "schijnhuwelijk" met Paul (Dumas) op het getouw heeft gezet om zo van Antoine verlost te geraken. Rest dan nog de vraag of die concessie echt iets waard is of niet...

Wat mij betreft is dit de eerste film waar de Funès echt schittert in een hoofdrol zoals ik hem het liefst zie spelen. Er zitten tal van scènes is waar ik mijn vingers van aflikt. Zoals wanneer zijn echtgenote met die concessie op de proppen komt. Uiteraard slaagt de scène mee door het prachtige weerwerk van Jacqueline Maillan. Ook de scènes waar hij Antoine probeert rond zijn vinger te draaien zijn de-Funès-op-zijn best. En de mimiek die hij maakt bij de uitdrukking "œil de biche" is onovertroffen!  

MEDIA

[TERUG NAAR HET OVERZICHT VAN ALLE FILMS]