FILMS

LE TATOUÉ 
"Je voudrais te demander de ne plus me tutoyer. (…) Parce que dans un ménage comme le nôtre qui a acquis une certaine aisance, une certaine classe, on ne se tutoie plus."
JAAR
1968
REGISSEUR
Denys de La Patellière
ROL VAN LOUIS DE FUNÈS
Félicien Mézeray
FILMMUZIEK
Georges Garvarentz
ANDERE CAST
Jean Gabin Legrain, Comte de Montignac
Bourvil Marcel Martin
Dominique Davray Suzanne Mézeray 
Ibrahim Seck butler 
Paul Mercey Pellot 
Pierre Tornade gendarme 

DE FILM 
Mézeray (de Funès) is een kunsthandelaar, meer bepaald in schilderwerken. Als hij op een dag toevallig een tatouage gemaakt door dé Modigliani ontdekt op de rug van Legrain (Gabin) heeft hij nog één doel voor ogen: die tatouage uit het lichaam van Legrain trachten te "bemachtigen". Niet eenvoudig natuurlijk, daar te meer Legrain een oud-militair is, erg eigenzinnig en met veel principes...

Na "La traversée de Paris" komen de Funès en Gabin voor de tweede keer samen op het witte doek, maar deze keer alle twee in een hoofdrol. De karakters van hun personages botsen geweldig goed tegen elkaar op. Het is dan ook een hele film lang genieten van prachtig acteerwerk van beide grote acteurs. 

Verder ontmoeten we ook Dominique Davray die op sublieme manier zijn echtgenote speelt. We zullen haar later nog terugzien in o.a. "Le gendarme en balade" als non. ("Elle est forte, celle-là!") Alsook Ibrahim Seck die hier op een voortreffelijke manier als rebellerende butler speelt tegen de racistische houding van Mézeray. (zie fragment 1 hieronder) Ook hij zien we later nog terug in "La Zizanie" en "L'Homme Orchestre".

MEDIA
  • TRAILER
  • FRAGMENT 1: één van de beste scènes uit de film: Mézeray en zijn "zwarte" butler. De Funès op en top, mede door het prachtig tegenwerk van Ibrahim Seck.  
  • FRAGMENT 2: een montage van enkele scènes uit de film

[TERUG NAAR HET OVERZICHT VAN ALLE FILMS]