FILMS

TAXI, ROULOTTE ET CORRIDA 
JAAR
1958
REGISSEUR
André Hunebelle
ROL VAN LOUIS DE FUNÈS
Maurice Berger
FILMMUZIEK
Jean Marion
ANDERE CAST
Raymond Bussières Léon
Guy Bertil Jacques Berger
Max Révol M. Fred
Jacques Dynam Pedro
Véra Valmont Myriam

DE FILM 
Maurice Berger (Louis de Funès) is taxichauffeur. Samen met zijn schoonfamilie die een (kleine) caravan hebben, trekken ze samen op vakantie naar Sevilla. Zonder hun favoriete tabak trekken ze er immers niet op uit en ze vullen daarom alle kousen met tabak om zo hopelijk probleemloos door de douane te geraken. Eenmaal aan de douane staat Maurice naast de knappe blondine Myriam (Véra Valmont) die ook iets moet smokkelen: een grote diamant. Als Maurice al gecontroleerd werd door een douanier, moffelt ze vlug die diamant in de zak van zijn jas. Eenmaal iedereen over de grens is, moet ze die diamant weten te recupereren, maar dat loopt niet van een leien dakje, zeker niet als haar baas M. Fred (Max Révol) hiervan op de hoogte wordt gebracht…

"Taxi, Roulotte et Corrida" is één van de eerste films waarin de Funès een hoofdrol krijgt. Regisseur André Hunebelle zal Louis de Funès een paar jaar later een prachtige hoofdrol geven als commissaris Juve in de Fantômas-reeks. (en ook Jacques Dynam als "rechterhand" van Juve)
Naast de Funès heb ik in deze film ook genoten van de Max Révol, die M. Fred speelt, de baas van de gangsters.

MEDIA
  • TRAILER: tot op heden heb ik geen trailer van deze film gevonden. Ook op de originele DVD is geen trailer beschikbaar. Wat doet vermoeden dat er geen gemaakt werd.
    Mocht u toch een trailer gevonden hebben, eventueel gemaakt door één of andere fan, laat het me dan weten via een mailtje.

[TERUG NAAR HET OVERZICHT VAN ALLE FILMS]